Hobi Memasak Waktu Cuti.




Hari ini 16 Oktober 2009, Jumaat adalah hari cuti kerana sambutan Deepavali. Aku sejak minggu lepas lagi telah merancang untuk memasak pada hari ini. Jam 8.00 pagi aku dan keluarga telah bergerak ke Pasar Besar Melaka untuk membeli barangan basah seperti daging, tulang lembu, ikan, sotong dan sayur-sayuran. Jam 10.30 pagi aku mula menyiang daging dan sotong. Aku telah memerap daging itu dengan rempah Tandoori. Aku juga membeli tulang lembu dan direbus untuk dibuat sup. Setelah daging diperap selama 1 jam, aku mula menyediakan tempat untuk membakar daging lembu tandoori dan sotong tadi. Anak-anakku tidak sabar untuk memakan daging dan sotong tandoori. Pada aku yang penting, anak-anak suka dan makan apa yang kita masak untuk mereka. Cara panggang juga amat baik untuk kesihatan kita.

Comments

Popular posts from this blog

PERINDUSTRIAN DI MALAYSIA.

RAHSIA MEMELIHARA IKAN KALOI.

KEBAIKAN BELA IKAN PUYU DALAM RUMAH.